Pelletkachels Piazzetta: stijlvolle en hoogkwalitatieve pelletkachels


Piazzetta pelletkachels zijn de enige kachels die hun warme lucht langs onder uitblazen, dankzij een gesloten warmtewisselaar.

De pelletkachels van Piazzetta zorgen voor een ideale warmtespreiding in uw woning. Het is overal in de kamer aangenaam warm. Maar er is meer : Het unieke multifuoco-systeem kan warme lucht naar één of twee extra kamers sturen: u heeft een mini CV-installatie voor een veel kleinere investering !

Een Piazzetta pelletkachel is erg eenvoudig in onderhoud: aslade leegmaken, regelmatig stofzuigen en een jaarlijks onderhoud garanderen u een jarenlang stookcomfort! Het Air-glas systeem zorgt voor een extra luchtstroom langs de binnenzijde van het glas, zodat dat minder snel vuil wordt.

U hebt geen bergen hout te stapelen. Pellets nemen weinig plaats in.

Een pelletkachel van Piazzetta kan u volledig afstemmen op uw behoeften door een gebruiksvriendelijke, 7-daagse programmatie met behulp van een afstandsbediening.

Gsm-sturing is verkrijgbaar als optie: u komt nooit meer in een koude woning thuis!

De oven en de brander van de Piazzetta pelletkachels zijn gemaakt uit gietijzer en/of Aluker, de bekleding van handgemaakte, unieke maiolica (keramische steen).
De technische onderdelen en elektronica zijn overwegend van Duitse oorsprong.

Elke pelletkachel is CE-gehomologeerd en beschikt over een DIN-plus certificaat, wat garant staat voor een lagere uitstoot en een hoger rendement.

  Poêle à pellets - granulés de Piazzetta


  Pellets of hout om uw huis te verwarmen.


  Door bewust te kiezen voor producten die worden aangedreven door hernieuwbare energie, zoals hout en pellets, werkt Piazzetta steeds met respect voor het milieu.  De Piazzetta pelletkachels zijn erg praktisch, beschikken over een uitzonderlijk lange brandduur en bieden een maximaal comfort. Alle Piazzetta pelletkachels zijn uitgerust met het unieke ventilatiesysteem « Multifuoco® ».

  Wat is het Multifuoco Systeem® ?

  Het Multifuoco Systeem® is een exclusieve technologie. Het biedt een ideaal comfort en een constante temperatuur. Het is een uniek ventilatiesysteem dat ontwikkeld en gepatenteerd werd door Piazzetta-technici. Het werd bovendien wetenschappelijk getest door onderzoekers van het Instituut voor Technische Wetenschappen aan de Universiteit van Padua. Met het Multifuoco Systeem® kunnen één of meerdere ruimtes gelijkmatig verwarmd worden, van vloer tot plafond.


  Comfort en welzijn dankzij het Multifuoco Systeem®.

  In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen waarbij warme lucht automatisch naar het plafond stijgt, zorgt het Multifuoco Systeem® ervoor dat de warme lucht circuleert en van beneden naar boven rond stroomt. Dit innovatieve systeem verhit de lucht die bovenaan in de kachel stroomt (doordat ze in aanraking komt met de warme wanden) en blaast de lucht vervolgens aan de onderkant van de kachel uit. Op die manier wordt de warmte in de hele ruimte gelijkmatig verdeeld.


  Kanalisatie voor een aangenaam comfort doorheen heel uw huis.

  Dankzij een eenvoudige kanalisatie, kan het Multifuoco Systeem® een volwaardige verwarmingsinstallatie vormen voor uw hele huis. U kunt warme lucht naar een afgelegen ruimte sturen, of zelfs naar andere verdiepingen, met de zekerheid dat u altijd van hetzelfde comfort geniet als de ruimte waarin de kachel geplaatst is.  Deze vorm van verwarming is een perfecte symbiose tussen traditionele kachels en het gebruik van moderne brandstof: u verkrijgt een comfortabele warmte en een verminderd brandstofverbruik. Bij deze pelletkachel wordt de warmte verspreid door een natuurlijke convectiebeweging van de lucht en door straling. Het stroomverbruik wordt verminderd en het onderhoud is makkelijker uit te voeren. Zo wordt maximaal comfort gegarandeerd met maximale geruisloosheid.

  De pelletkachels met natuurlijke convectie zijn de enige pelletkachels van Piazzetta die niet over een motor beschikken. Het is dus niet mogelijk om met deze modellen warme lucht te sturen naar andere ruimtes of verdiepingen in uw woning. De pelletkachel met natuurlijke convectie is wel uitermate geschikt voor passiefwoningen*.

  Pelletkachels met natuurlijke convectie

  Goed om weten :
  * Een passiefhuis is een huis dat een laag energieverbruik heeft qua verwarming. Het energieverbruik mag niet hoger zijn dan 15kWh per vierkante meter per jaar.

  De principes van een passiefhuis:
  Dankzij de ventilatie, een goede thermische isolatie en zonne-energie, behoudt het huis een zachte omgevingstemperatuur gedurende het hele jaar. Een passiefhuis heeft een relatief eenvoudige architectuur en is, indien mogelijk, gericht op het zuiden, met het oog gebruik te maken van maximale zonne-energie. Het concept van de passiefhuizen ontstond in de jaren '70. Het passiefhuis-concept is gebaseerd op de Duitse normen van de bouw.

  Hoeveel kost een passiefhuis ?
  Het bouwen van een passiefhuis is duurder dan een traditionele woning. Voor het bouwen van een passiefhuis moet u een meerkost rekenen van ongeveer 20%. Eenmaal het huis bewoond wordt, beginnen de bewoners besparingen te realiseren op lange termijn, als gevolg van de aanzienlijke vermindering van de uitgaven voor energiegebruik.

  Bron : Futura Sciences  Voordelen van een Pelletkachel Piazzetta :

  Pelletkachels behalen een erg hoog rendement. Door de besparing die ze opleveren in brandstofkosten, vormt een pelletkachel dus eigenlijk een investering die zichzelf terugverdient. Bovendien haalt u een Piazzetta kachel in huis die voor 30 jaar verwarmingscomfort zorgt.

  Over Houtpellets :

  Pellets: Milieuvriendelijk en economisch

  Naast de pelletkachels van Piazzetta laten we u ook graag kennis maken met de houtkachels en de design inbouwhaarden.


  Onze produkten en diensten (Persoonlijk advies, installatie en onderhoud) zijn geldig voor alle provincies en steden van Belgïe en Nederland.
  Gent, Roeselare, Kortrijk, Brugge, Brussel, Antwerpen, Limburg, Hasselt, Vlaams brabant, Wetteren, Oudenaerde, Zottegem, Dendermonde, Denderleeuw, Harelbeke, Izegem, Tielt, Ardooie, Oostende, Balen, Boom, Bornem, Puurs, Paal-Beringen.