Ecologische roeping

Maximaal rendement, minimale emissie.

zorgvuldige laboratoriumtests en diepgaande studies op het gebied van warmtetechniek hebben ervoor gezorgd dat de producten van Piazzetta een optimaal warmterendement, een laag verbruik en een lange brandduur bieden. Daar komt nog een beperkt emissiegehalte van schadelijke stoffen in de atmosfeer bij, in overeenstemming met de strengste europese normen. Voor warmte zonder compromissen.

schema

Kooldioxide wordt door middel
van fotosynthese afgebroken :
de zuurstof wordt teruggevoerd in
de atmosfeer en de geassimileerde
Koolstof verandert in een nieuwe
organische stof.

Waterdamp komt Weer terug
op de aarde in de vorm
van regen.

H2O + minerale zouten
in de grond helpen om
een nieuwe biomassa
te vormen.

Minerale zouten

Verbranding: afbraak van de biomassa en vrijkomen van energie door middel van oxidatie.
Zuurstof aanwezig in de atmosfeer wordt gebruikt; water in de vorm van damp,
kooldioxide en minerale zouten vrij.

Biomassa. Vriend van de natuur.

Het milieu beschermen en tegelijkertijd energie besparen.

Piazzetta heeft van begin af aan milieuverantwoorde producten gemaakt, omdat zij gevoed worden door hernieuwbare energiebronnen zoals hout en pellets. De biomassa wordt namelijk constant gereproduceerd dankzij de gecombineerde actie van zonne-energie, kooldioxide, water en minerale zouten die daarin opgelost zijn. Op die manier wordt het ecosysteem in balans gehouden.

environnement

Hout

Hout is de natuurlijke brandstof die de mens van oudsher gebruikt en die een hernieuwbare energiebron bij uitstek is. Het gebruik van hout als brandstof vermindert de risico’s van het broeikaseffect omdat het niet bijdraagt aan de toename van kooldioxide in de atmosfeer. Hout is namelijk een neutrale biologische energiebron omdat het dezelfde hoeveelheid co2 in de atmosfeer uitstoot dan tijdens de chlorofyl fotosynthese door de planten opgenomen wordt.

bois

Pellets

Voor het maken van pellets wordt het afval van andere houtcellulosebewerkingen gebruikt en daardoor putten zij de natuurlijke bronnen niet uit. Dit is een uiterst handige brandstof omdat het makkelijk te vervoeren en op te slaan is. Dankzij de bijzondere toegepaste technologie garandeert Piazzetta bovendien dat haar producten een hoogwaardige verbranding hebben met een beperkte uitstoot van schadelijke stoffen.

granulés